• woning + tandarts ME-DE

    Deze nieuwbouw is een moderne vertaling van een huis van 'vroeger'.

    Het terrein waarop gebouwd wordt, is hellend: de straat ligt 160cm lager dan de tuin. Om geen massief zwaar volume aan de straatzijde te krijgen werd de woning opgedeeld in twee delen met een centrale circulatie koker.

    Het volledige interieur werd mee ontworpen.

    Door een ontwerp te maken met verschillende volumes, is het geheel veel organischer en ingebed in het terrein.

    Door de praktijk aan de voorzijde laag te houden, valt er bovendien zuiderlicht in de woning, goed voor extra licht in de zomer en extra warmte in de winter.

    De bouwaanvraag werd ingediend in 2011 , start werken september 2012, oplevering oktober 2013

    * E peil = 66 (Emax=80)      

    *K peil = 36 (Kmax=45)